Hoe ver ben jij?

Misschien wil je zwanger worden, ben je al zwanger of wil je weten wat je moet doen na de bevalling. Vul het hieronder in en krijg precies de informatie die je moet weten, voor jouw fase.

Meer informatie
Voor dringende hulp!
06 53 79 02 03

Bij geen gehoor kunt u ons oproepen
via de semafoon, 06 65 01 81 08

Voor afspraken

Maandag, dinsdag, donderdag van 09.00 uur tot 12.00 uur

0513 41 92 23

De kraamtijd

De kraamtijd

Na de geboorte van de baby komen wij de eerste week regelmatig langs. Over het algemeen de eerste 4 dagen dagelijks, daarna de 6e en de 8e dag. We letten op je herstel en op de conditie en voeding van de baby. Samen met de kraamverzorgster begeleiden we je hierin zo goed mogelijk. Omstreeks de 4e dag na de bevalling komt het screeningsteam van het consultatiebureau bij je langs voor de gehoortest en de hielprik.

Informatie over de hielprik ontvang je bij de geboorte aangifte. De verpleegkundige die de hielprik en de gehoortest afneemt zal nog verdere informatie geven. Het is verplicht de baby binnen 3 werkdagen aan te geven op het gemeentehuis van de gemeente waar jullie kindje geboren is.Bij de aangifte heb je je indentieteitskaart, paspoort of rijbewijs nodig. Verder je trouwboekje en als je niet getrouwd bent de erkenningsformulieren.

 

Meer informatie vind je in de folders over de hielprik en de gehoortest en de website: www.nvkc.nl