Hoe ver ben jij?

Misschien wil je zwanger worden, ben je al zwanger of wil je weten wat je moet doen na de bevalling. Vul het hieronder in en krijg precies de informatie die je moet weten, voor jouw fase.

Meer informatie
Voor dringende hulp!
06 53 79 02 03

Bij geen gehoor kunt u ons oproepen
via de semafoon, 06 65 01 81 08

Voor afspraken

Maandag, dinsdag, donderdag van 09.00 uur tot 12.00 uur

0513 41 92 23

Maand 1 (0-6 wk)

Over tijd!
Je kunt een zwangerschapstest doen vanaf de dag dat je ongesteld had moeten worden. De test toont het hormoon HCG in de urine aan en is voor 99% betrouwbaar. In de eerste weken van de zwangerschap kun je last krijgen van gevoelige borsten, vermoeidheid en  misselijkheid.  Sommige zwangeren hebben last van ochtendmisselijkheid en moeten hierbij ook overgeven. Het belangrijkste is dat je goed blijft drinken. Houdt de misselijkheid de hele dag aan en moet je daarbij continu overgeven, neem dan contact op met de verloskundige.

Tip: Je kunt je nu al aanmelden voor moeder voor moeders! Zo kun je andere vrouwen, bij wie zwanger worden niet vanzelfsprekend is, helpen ook moeder te worden door jou urine in te zamelen. Er is een grote vraag naar zwangeren die hieraan mee willen werken! Voor meer info en aanmelding: www.moedersvoormoeders.nl

Bloedverlies, wat nu.

Soms zie je in het begin van de zwangerschap dat je wat helder rood bloedverlies hebt dit kan diverse oorzaken hebben:

- door het innestelen van het vruchtje in de baarmoeder
- door het knappen van een bloedvaatje in de baarmoedermond
- door een geïrriteerde baarmoedermond
- door een beginnende miskraam

Zolang het bloedverlies niet heftig is en je geen buikpijn hebt, hoef je je hier niet ongerust over te maken. Neem even wat rust en houdt het bloedverlies in de gaten.Wat kun je van ons verwachten?

Handige links