Hoe ver ben jij?

Misschien wil je zwanger worden, ben je al zwanger of wil je weten wat je moet doen na de bevalling. Vul het hieronder in en krijg precies de informatie die je moet weten, voor jouw fase.

Meer informatie
Voor dringende hulp!
06 53 79 02 03

Bij geen gehoor kunt u ons oproepen
via de semafoon, 06 65 01 81 08

Voor afspraken

Maandag, dinsdag, donderdag van 09.00 uur tot 12.00 uur

0513 41 92 23

Maand 9 (34-38 wk)

In de negende maand gaat het kind indalen. Het hoofdje komt dan dieper in het bekken te liggen. Dit gaat vaak gepaard met harde buiken, steken in de onderbuik, menstruatie-achtig gevoel, pijn op het schaambeen of vanuit je vagina. De harde buiken kunnen soms wel een hele avond en/of nacht duren maar zolang het nog geen pijnlijke harde buiken zijn die je echt op moet vangen door ze weg te puffen hoef je nog niet met de verloskundige te bellen.
Op het spreekuur zal de verloskundige vertellen of het kindje is ingedaald. Soms daalt een kindje niet in, dit hoeft niets te betekenen. Door weeën komt het kindje vaak wel dieper in het bekken.


Vanaf 37 weken mag je onder de zorg van de verloskundige bevallen. Op het spreekuur gaat de verloskundige met je bespreken wat je kan verwachten van de bevalling en wanneer je moet bellen. Als je speciale wensen hebt ten aanzien van de bevalling laat dit dan weten!


Bij 42 weken ben je echt over tijd en wordt de zorg door een gynaecoloog overgenomen. Al in de 41e week ga je daar een keer naar toe om te kijken of de conditie van baby het toelaat om nog even te wachten met het inleiden van de bevalling.