Hoe ver ben jij?

Misschien wil je zwanger worden, ben je al zwanger of wil je weten wat je moet doen na de bevalling. Vul het hieronder in en krijg precies de informatie die je moet weten, voor jouw fase.

Meer informatie
Voor dringende hulp!
06 53 79 02 03

Bij geen gehoor kunt u ons oproepen
via de semafoon, 06 65 01 81 08

Voor afspraken

Maandag, dinsdag, donderdag van 09.00 uur tot 12.00 uur

0513 41 92 23

Wat kun je verwachten?

Wat kun je van ons verwachten?

Zodra je merkt dat je zwanger bent kun je ons bellen voor inschrijving en afspraken op het nummer 0513-419223  of je meldt je aan via de website. Onder het 'kopje' inschrijven vind je het inschrijfformulier. Na het ontvangen van een ingevuld formulier mailen wij zo snel mogelijk terug met de afspraken voor de intake en de echo. We vragen altijd naar de eerste dag van de laatste menstruatie om de afspraken zo handig mogelijk te plannen. Ook als je deze datum niet precies weet horen we dat graag.

Wacht niet te lang met bellen, dan is er nog ruimte in de agenda om een zo gunstig mogelijk tijdstip voor jullie te vinden. We plannen de 1e afspraak rond de 8e week van de zwangerschap. Dit is een intake gesprek. Tijdens deze kennismaking worden zoveel mogelijk zaken doorgenomen die voor jullie of voor ons van belang zijn. Daarnaast bespreken we de algemene gezondheid en zo nodig specifieker eventuele (erfelijke) ziektes of ziektes die in de familie voorkomen.

Wij bespreken ook een eventuele wens tot informatie over (of het al of niet kiezen voor) prenatale screeningsonderzoeken als combinatietest, NIPT en SEO. Ter voorbereiding raden wij de site: www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl aan. Zo nodig plannen we een aparte afspraak om dieper op deze informatie in te gaan.

 Tussen 10 en12 weken zwangerschap bieden wij een termijnecho om precies te kunnen bepalen wat de duur van de zwangerschap is.

Indien gewenst kan de eerste echo ook eerder maar omdat daar geen medische noodzaak voor is wordt deze niet standaard aangeboden. Het wordt dan een zogenaamde 'echo op eigen verzoek'. Deze kan bij de assistente aangevraagd worden, is voor eigen rekening (35 euro) en dient per pin afgerekend te worden.

Meer informatie over de echo's staat op de site van het echocentrum.

Heb je vragen, hoe pril ook in je zwangerschap, wij staan je graag te woord! Je mag ons altijd bellen of emailen.